In het najaar starten in het centrum van de Heistse deelgemeente Itegem grote bouwwerken. De werken aan de herinrichting van het dorpscentrum in Itegem duren 3 jaar en zullen 5.2 miljoen euro kosten. Daarin zit wel het aandeel van Pidpa en Aquafin dat op 2.7 miljoen euro begroot wordt.

Rond de kerk van Itegem verdwijnen er enkele parkeerplaatsen maar die komen er bij op de hoek van de Kerkstraat en het Sint-Guibertusplein. Voor de uitbreiding van die parking moest een pand onteigend worden.

In een eerste fase wordt de Hallaarstraat heraangelegd. Ter hoogte van het kruispunt met de Nieuwendijk komt er een rotonde met een doorsnede van 25 m. Voor de herinrichting van de Hallaarstraat verliezen de buurtbewoners een meter grond van hun voortuintjes.

Op de infovergadering van dinsdagavond waren er in Itegem 250 buurtbewoners aanwezig. Ze hadden bewondering voor de plannen en vragen over de bereikbaarheid van de woningen tijdens de werken. Na de herinrichting wordt de snelheid in het dorpscentrum van Itegem beperkt tot 30 km/u.

foto: rond de Sint-Guibertuskerk verdwijnen er een aantal parkeerplaatsen, die komen er elders bij